Over Templar Wealth Management

Mijn naam is John Lowe, gehuwd en vader van twee dochters. Ik heb gestudeerd in Amsterdam en ben na mijn studies werkzaam geweest in de politiek en als onderzoeker. Ik woon en werk deels vanuit het buitenland en Amsterdam. De laatste ruim 25 jaar ondersteun ik vermogende particulieren, ondernemers en families bij het beheer en onderhoud van (een gedeelte van) hun vermogen en de organisatie van hun niet-financiële behoeften.

De afgelopen 25 jaar heb ik veel hoogte- en dieptepunten meegemaakt. Heb de uitwerking ondervonden van de onmenselijkheid die mensen elkaar aandoen als het om geld gaat. Vermogend geweest en bijna alles weer kwijt geraakt. Kwam volledig vast te zitten en moest vanaf nul weer beginnen.

Het roer moest dus om. Dankzij een aantal inspirerende mentoren kreeg ik inzicht in waarom dingen niet goed gingen en hoe ik het anders moest doen. Ik zag welke lessen ik uit tegenspoed moest trekken, en leerde meer vanuit intuïtie te werken. En dat werpt zijn vruchten af.

Kern van de zaak is zuivere intentie. Ik kan hier een voorbeeld van geven. In de financiële wereld draait het vooral om omzet en verkoop. Er moeten producten en diensten worden verkocht. Sales meetings gaan vaak over omzetverwachtingen. Targets moeten worden gehaald. Ieder jaar moet er groei plaatsvinden. Anders geen klanten, geen omzet, geen winst, geen brood op de plank.

Wanneer je getraind en geprogrammeerd bent om te scoren, sta je constant onder druk, want je moet. Omdat er druk op de ketel staat, vindt het werk vaak plaats onder invloed van faalangst, onzekerheid, ongerustheid en angst voor tekorten. Er wordt behoeftigheid uitgestraald en met deze uitstraling worden alleen maar mensen en situaties aangetrokken die ook gebukt gaan onder dezelfde innerlijke onzekerheden en angsten. Of opdrachten gaan niet door omdat prospects en klanten haarfijn aanvoelen dat “er iets niet klopt”. Focus en intentie moeten zuiver zijn.

Intenties moeten oprecht en gezond zijn en jezelf en anderen tot eer strekken. Als je iets doet om mensen echt te helpen, is de intentie puur en trek je eveneens zuivere mensen en omstandigheden aan. Doordat de intentie eerlijk en eerzaam is, kan je zeker zijn van een gunstige uitkomst. Je bent succesvol, niet omdat je je op geld richt, maar omdat je je richt op de waarde die je de wereld kan bieden. Je bent succesvol, omdat je niet meer star gehecht bent aan een bepaald resultaat, maar geniet van het moment, ook al weet je niet hoe dat afloopt. 

Ik kan zeggen dat ik geleerd heb van mijn eigen ervaringen, en deze inzet voor inzichten en oplossingen waarmee ik voor klanten het verschil kan maken. Hierdoor heb ik authentieke- en diepgaande zakelijke relaties kunnen opbouwen. Als ik kan bijdragen aan een rijk- en zinvol leven voor mijn cliënten, zowel in materieel als immaterieel opzicht, dan is mijn missie geslaagd.

 

TWM hoort graag van u.

Bij het beheer- en behoud van vermogens gaat het om de samensmelting van zakelijke aspecten en uw innerlijke kompas. Een synthese van hard en zacht die elkaar aanvullen en versterken. Daar zit de echte rijkdom. De beste resultaten worden behaald door niet alleen maar als een functionele, doelmatige machine zaken te doen. Inspiratie en bezieling zijn net zo belangrijk.